Hantera kött perfekt -allt om kött med köttgurun Håkan Fällman


Här får du lära dig välja, stycka och tillaga kött av riktiga proffs.

Fakta

Pris
2900 kr
Ingår
Styckningsskola, varmrätt med öl eller vin.
Bokning
På förfrågan för grupper om 12-18 personer.
Plats
Svenskt Butikskött
Slakthusområdet
Fållan 10 121 62 Johanneshov

Håkan Fällman är en av Sveriges främsta köttexperter. Han vet allt om hur man väljer, styckar, hanterar och tillagar kött så att det blir helt perfekt. Tillsammans med köttgesällen och trendspanaren Eric Persson diskuterar vi först igenom olika köttrender, hur en kviga smakar och vad skillnaden är mellan hängmörat och vacuummörat. Därefter visar Håkan hur man styckar detaljer från en hängmörad bakpart.
 
Vi detaljstyckar t-benstek, clubstek, biff med kappa, rostbiff med lock, fransyska med triangel, innanlår, ytterlår, rulle och flankstek. Njurtapp och fjäderbladsbogen visas också. Vi får mängder med tips om både styckning och tillagning.
 
Under fyra fullspäckade timmar kommer du att få stifta bekantskap med allt arbete som ligger bakom ett riktigt kvalitetskött. Från uppfödning och slakt till en unik chans att besöka styckningslokaler, hängkylar och vara med när en bakdel nöt styckas.Detta evenemang går av stapeln i Svenskt Butikskötts lokaler i Slakthusområdet intill Globen.
 
Kvällen avslutas med gemensam smakverkstad med hängmörat kött, blindprovning och en rad ”nygamla” köttdetaljer som tidigare bara kunnat fås på köttrestauranger utanför Sveriges gränser. Middagen tillagas av en professionell köttkock med fokus på köttråvara och smaker.
Det hela tar fyra timmar i anspråk.

Evenemang
Culinary Walk – Exclusive Edition

Fyra rätter på fyra lyxrestauranger. På med finkläderna och promenadskorna!

Les Trois Halles – De Tre Saluhallarna

Vi tar dig till Stockholms tre saluhallar - mycket olika men alla lika spännande!

Tämj elden – Grill-along med Niklas Ekstedt

Vad du än gillar att grilla – här lär du att bli en ännu vassare grillkock!

Dumplings med Potstickers

Sensei Jonas Larsson från Potstickers lär dig göra smakfulla degknyten.

Hantera kött perfekt -allt om kött med köttgurun Håkan Fällman

Här får du lära dig välja, stycka och tillaga kött av riktiga proffs.

Ostronprovning

Träffa Sveriges främsta ostronexpert.

Culinary Walk – Classic Edition

Fyra rätter. Tre restauranger. Kavla upp ärmarna och gå på matvandring kring Skeppsholmen.

6 rätter på skäret

Sex rätter med tillbehör frambringade av de finaste av råvaror, kockar och sommelierer – i Stockholms ytterskärgård.

Stockholms Bästa Cocktailbarer

Sveriges bästa bartenders guidar dig till pärlorna bland cocktailbarer.

Culinary Week 2013

Nya spännande samarbeten och events planeras redan inför 2013. Mer information kommer snart!