Mat-Stockholm har tre pelare, eller om du så vill, tre hjärtan. De tre saluhallarna. Låt oss besöka alla tre för att lära känna dem bättre. Transport sker på stockholmarens vis – med tunnelbana. Vi börjar i Östermalmshallen vid Östermalmstorg och slutar på Medborgarplatsen där Söderhallarna ligger. Vi kommer att få veta en hel del om hallarnas historia och plats i det kulinariska Stockholm, och vi provar en del av deras utbud.
Du kommer att guidas av två verkliga mat- och mathallsexperter, tillika sommelierer, Anna Henning Moberg och Helene Westelius. Anna har dessutom jobbat i tio år i saluhallarna, hon kan dem alltså från insidan. Deras kunskaper, insikter och engagemang är smittande för matfantaser.
Vi står och går en del på den här turen, bra skor är således en god idé. I priset ingår mat och dryck enligt nedan.
MENY
Östermalmshallen (stående)
Ostron och champagne
Hötorgshallen (stående)
Sill, Skagen med löjrom och lax med tillbehör, ramlösa och lättöl (stående)
Söderhallarna (sittande)
Kokt Västerhavstorsk med pepparrot och skirat smör med passande vin till
Kaffe och tryffel