6 rätter på skäret


Sex rätter med tillbehör frambringade av de finaste av råvaror, kockar och sommelierer – i Stockholms ytterskärgård.

Fakta

Pris
5995 kr
alkoholfritt 5295 kr
Allergi
Vänligen informera oss om allergier på info@culinaryweek.se
Antal platser
12-24
Åldersgräns
18 år
Bokning
På förfrågan under sommartid för grupper om 12-24 personer, maila info@culinaryweek.se eller ring 0703 02 61 63.
Plats
Hjerta
Slupskjulsvägen 28
Stockholm

Denna fantastiska mat- och äventyrsupplevelse är för grupper på 10-24 personer och kan bokas under hela sommaren.
 
Tänk dig två fantastiska timmar i en ribbåt som flyger fram över vågorna från Stockholms innerstad ända ut till Utö i ytterskärgården.
 
Utös yttre del är nästan så mycket ytterskärgård det kan bli. Här lägger vi till och kliver av ribbåtarna vid den eldupplysta paviljongen på Utö Wärdshus där vi äter och dricker tills solen går ner. Vi får en sexrätters middag sprungen ur den svenska skärgårdstraditionen, med väl valda drycker till. Hemfärden blir betydligt lugnare än utresan, vi åker taxibåt och taxi sista biten.
 
Ett par praktiska tips är på plats för just den här upplevelsen. På utresan kommer du att få en överdragsoverall som skydd mot vind och vatten. Klä dig alltså i plagg som du kan ha under en sådan. Oömma skor är klokt, liksom en varm tröja eller jacka eftersom det kan bli kyligt i skärgårdsbandet.
 
Samling är på Restaurang Hjerta på Skeppsholmen där kvällens sommelier möter upp med ett glas champagne och en amuse bouche. Vi kommer tillbaka till Stockholm cirka klockan 23.
 
Särskilt utvalda viner serveras till alla rätter och ingår i priset, liksom avec.
 
MENY
Champagne och amuse bouche (före avfärd)
 
På Utö
I Matjessill från Haugesund med smör, ägg och potatis från grillen
II Primörer i knippor med lufttorkad skinka och örtkräm
III Nyöppnade ostron med hembakat lantbröd
IV Svensk kalv med försommarsallad och kaprisdressing
V Röda bär med vit chokladmousse
VI Väddö Blå, ljummen med havrekex och hemkokt äppelkonfityr

 

Evenemang
Culinary Walk – Exclusive Edition

Fyra rätter på fyra lyxrestauranger. På med finkläderna och promenadskorna!

Les Trois Halles – De Tre Saluhallarna

Vi tar dig till Stockholms tre saluhallar - mycket olika men alla lika spännande!

Tämj elden – Grill-along med Niklas Ekstedt

Vad du än gillar att grilla – här lär du att bli en ännu vassare grillkock!

Dumplings med Potstickers

Sensei Jonas Larsson från Potstickers lär dig göra smakfulla degknyten.

Hantera kött perfekt -allt om kött med köttgurun Håkan Fällman

Här får du lära dig välja, stycka och tillaga kött av riktiga proffs.

Ostronprovning

Träffa Sveriges främsta ostronexpert.

Culinary Walk – Classic Edition

Fyra rätter. Tre restauranger. Kavla upp ärmarna och gå på matvandring kring Skeppsholmen.

6 rätter på skäret

Sex rätter med tillbehör frambringade av de finaste av råvaror, kockar och sommelierer – i Stockholms ytterskärgård.

Stockholms Bästa Cocktailbarer

Sveriges bästa bartenders guidar dig till pärlorna bland cocktailbarer.

Culinary Week 2013

Nya spännande samarbeten och events planeras redan inför 2013. Mer information kommer snart!