Denna fantastiska mat- och äventyrsupplevelse är för grupper på 10-24 personer och kan bokas under hela sommaren.
Tänk dig två fantastiska timmar i en ribbåt som flyger fram över vågorna från Stockholms innerstad ända ut till Utö i ytterskärgården.
Utös yttre del är nästan så mycket ytterskärgård det kan bli. Här lägger vi till och kliver av ribbåtarna vid den eldupplysta paviljongen på Utö Wärdshus där vi äter och dricker tills solen går ner. Vi får en sexrätters middag sprungen ur den svenska skärgårdstraditionen, med väl valda drycker till. Hemfärden blir betydligt lugnare än utresan, vi åker taxibåt och taxi sista biten.
Ett par praktiska tips är på plats för just den här upplevelsen. På utresan kommer du att få en överdragsoverall som skydd mot vind och vatten. Klä dig alltså i plagg som du kan ha under en sådan. Oömma skor är klokt, liksom en varm tröja eller jacka eftersom det kan bli kyligt i skärgårdsbandet.
Samling är på Restaurang Hjerta på Skeppsholmen där kvällens sommelier möter upp med ett glas champagne och en amuse bouche. Vi kommer tillbaka till Stockholm cirka klockan 23.
Särskilt utvalda viner serveras till alla rätter och ingår i priset, liksom avec.
MENY
Champagne och amuse bouche (före avfärd)
På Utö
I Matjessill från Haugesund med smör, ägg och potatis från grillen
II Primörer i knippor med lufttorkad skinka och örtkräm
III Nyöppnade ostron med hembakat lantbröd
IV Svensk kalv med försommarsallad och kaprisdressing
V Röda bär med vit chokladmousse
VI Väddö Blå, ljummen med havrekex och hemkokt äppelkonfityr