Culinary Walk – Exclusive Edition


Fyra rätter på fyra lyxrestauranger. På med finkläderna och promenadskorna!

Fakta

Ingår
Champagne, 4 rätter med utvalda viner samt kaffe
Antal platser
18
Bokning
För bokning av grupper året om, maila info@culinaryweek.se.
Startplats
Restaurang Fredsgatan 12
Fredsgatan 12
Stockholm

Denna härliga matvandring genom det sommarfagra leder oss genom Sveriges allra heligaste kök. Vi får besöka kockarnas egen arena och se vad som händer bakom kulisserna.
 
Evenemanget leds av två sommelierar som verkligen vet hur man tar hand om sina gäster: Björnstierne Antonson och Joel Bergström Agerskov. Björnstierne arbetar med Richard Juhlin Champagne Club, Joels perspektiv kan ofta vara kulturhistoriskt. Maten, drycken och samtalen under denna Culinary Walk är något långt utöver det vanliga.
 
Den första förrätten äter vi på Melker Anderssons Fredsgatan 12 där vi dessutom får kliva in i det allra heligaste – köket. Därifrån promenerar vi över Gustav Adolfs Torg till den restaurang som kanske har Sveriges vackraste restaurangmiljö, Operakällarens matsal, där förrätt nummer två serveras och där vi besöker köket. Från Operakällaren är det inte långt till Grand Hôtel där högklassiga Verandan är platsen för varmrätten. Måltiden avslutas på Moderna Museet där vi får dessert och kaffe.
 
I priset ingår mat och dryck enligt nedan.
 
MENY
 
Samtliga rätter serveras med ett omsorgsfullt valt vin.
 
Fredsgatan 12
Amuse Bouche med champagne
Fjällröding "confit" med slanggurka, grön chili och forellrom
 
Operakällaren
Ankleverterrin gjord på lever från frigående ankor med pocherade rabarber, rabarberlag, örtsallad och rostad mandel
 
Verandan, Grand Hôtel
Grillad kalvrygg med ljummen primör- och färskpotatissallad som serveras med vispat dragonsmör och kalvsky.
Pre-dessert.
 
Moderna Museets restaurang
Dessert på lakrits och violer, kaffe

Evenemang
Culinary Walk – Exclusive Edition

Fyra rätter på fyra lyxrestauranger. På med finkläderna och promenadskorna!

Les Trois Halles – De Tre Saluhallarna

Vi tar dig till Stockholms tre saluhallar - mycket olika men alla lika spännande!

Tämj elden – Grill-along med Niklas Ekstedt

Vad du än gillar att grilla – här lär du att bli en ännu vassare grillkock!

Dumplings med Potstickers

Sensei Jonas Larsson från Potstickers lär dig göra smakfulla degknyten.

Hantera kött perfekt -allt om kött med köttgurun Håkan Fällman

Här får du lära dig välja, stycka och tillaga kött av riktiga proffs.

Ostronprovning

Träffa Sveriges främsta ostronexpert.

Culinary Walk – Classic Edition

Fyra rätter. Tre restauranger. Kavla upp ärmarna och gå på matvandring kring Skeppsholmen.

6 rätter på skäret

Sex rätter med tillbehör frambringade av de finaste av råvaror, kockar och sommelierer – i Stockholms ytterskärgård.

Stockholms Bästa Cocktailbarer

Sveriges bästa bartenders guidar dig till pärlorna bland cocktailbarer.

Culinary Week 2013

Nya spännande samarbeten och events planeras redan inför 2013. Mer information kommer snart!